2009. 02. 19. | A Szövetség tagjai
  AC NIELSEN
  AVE-NEW Marketing
  BellResearch
  Cognative
  Imas
  KutatóCentrum
  MASMI
  MEMRB
  NRC
  Synovate
  Szinapszis
  Szocio-Gráf Intézet
A PMSz 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy a piackutatási szakmát fejlessze, jó hírnevét megőrizze. Törekszik annak bizonyítására és közismertté tételére, hogy a szervezeti tagság garanciát jelent a kutatási eredmények tudományos megalapozottságra és a kutatás hitelességére. www.pmsz.org
Impresszum
Kiadja a Piackutatók Magyarországi Szövetsége
II. évfolyam, 02. szám -
2009. február


Ha a témába vágó híre, információja van, kérjük, küldje el a pmsz@pmsz.org címre.

Leiratkozás
Kattintson ide ha le szeretne iratkozni a hírlevélről

PMSZ Hírlevél

Szakmai újdonságok a piackutatás területéről

Rovatok:

TISZTÚJÍTÁS A PMSZ ÉLÉN

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége február 12-én tartotta közgyűlését, melyen a tagság a 2009-2010-es elnökségi ciklusra új vezetőket választott. A tisztújítás eredményeként a PMSZ elnöke lett Jakab Áron, a BellResearch kommunikációs igazgatója, az elnökség tagjai pedig Barcza Enikő, a Hírek Média KutatóCentrum üzletág-igazgatója és Mészáros József, a Cognative ügyvezető igazgatója.

Bővebben:
www.pmsz.org/index.php?page=sajtoanyagok&id=217


LEGÚJABB KUTATÁSOK

MINDENT A SZEMNEK - A SZEMKAMERÁS VIZSGÁLATOK TAPASZTALATAI

Vajon milyen benyomást kelt honlapja? Milyen élmény éri a látogatót, amikor először látogatja meg weboldalát? Mit néz meg először? És másodszor? Tudja, hová helyezze el hirdetését, hogy az a leghatékonyabb legyen?
A szemkamerás vizsgálatokat néhány éve már hazánkban is alkalmazzák. A kvalitatív kutatási módszerek ezen innovatív formájáról rövid keresést követően többféle módszertani és technológiai leírást találhatunk. A kutatások tapasztalatait nehéz lenne úgy összefoglalni, hogy az minden honlapra egyformán igaz és alkalmazható legyen, ez talán egyáltalán nem is lehetséges. Az NRC Piackutató és a Meroving Internet-kutató felméréseinek tanulságai alapján összegyűjtötték a web-fejlesztés és honlap-kialakítás során jól hasznosítható ötleteket.

Bővebben:
www.pmsz.org/index.php?page=kutatasok&id=220


ORVOSOK A NETEN - avagy a magyar orvosok internetezési szokásai 2008 végén

Az orvosok ideje véges, a versenytársak száma nő, és ha lehet, a korábbiakhoz képest még alaposabban mérlegelni kell, milyen eszközökbe allokálják erőforrásaikat a piaci szereplők. Nemcsak az USA-ban, de egyre több nyugat-európai országban is megfigyelhető trend, hogy számos új, az orvosok körében korábban nem alkalmazott, internetes alapú marketing kommunikációs eszköz jelenik meg és válik elfogadottá a gyakorlatban
De milyen a helyzet a magyar orvosok körében? Milyen a doktorok internetes elérhetősége, mennyi időt töltenek a világhálón egy nap? A Szinapszis Kft. cikke a hazai szakemberek internetezési szokásaival kapcsolatos legfőbb piaci adatokat és trendeket mutatja be.

Bővebben:
www.pmsz.org/index.php?page=kutatasok&id=218


ROMLÓ GAZDASÁGI KILÁTÁSOK ÉS VISSZAFOGOTT BERUHÁZÁSOK A HAZAI MIKRO- ÉS KKV-SZEKTORBAN

Idén üzletmenete stagnálására vagy visszaesésére számít a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások háromnegyede, többségük nem tervez jelentősebb fejlesztést, beruházást sem. Romlott a cégek likviditása is: egy év alatt jelentősen nőtt az átlagos kintlévőség-állomány, miközben 31-ről 20 százalékra zsugorodott a cégüket hitelképesnek tartók aránya. A gazdasági döntéshozók kétharmada szerint hitel nélkül a hazai kkv-szektor további fejlődése nem tartható fenn.
A BellResearch átfogó vállalati pénzügyi kutatássorozatának részeként felmérést készített az 1 milliárd forint alatti nettó árbevételű hazai cégek pénzügyi helyzetéről, finanszírozási megoldásairól és igényeiről.

Bővebben:
www.pmsz.org/index.php?page=sajtofigyeles&id=219AJÁNLÓ

GENERAL ONLINE RESEARCH 09 - 2009. április 6-8. Bécs

Áprilisban tartják a régió idei legjelentősebb online kutatási megoldások konferenciáját Bécsben. Mivel az ESOMAR Online Research konferenciája 2009-ben Amerikában lesz, számottevő érdeklődés kíséri a bécsi rendezvényt. Helyszíne: University of Vienna, Austria

Bővebben:
www.gor.de


MARKETING, PUBLIC RELATIONS ÉS REKLÁM AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN - XII. Országos Konferencia - 2009. február 19-20. (Budapest)

Az Egészségügy + Üzlet internetes portál szervezésében megrendezésre kerülő konferencián többek között elhangzik majd a Szinapszis Kft. kutatójának, Kiss Katalinnak "Kiket is szeretnénk tájékoztatni? - Avagy hol tart a magyar lakosság egészségtudatossága?" című előadása is.

Bővebben:
www.euuzlet.hu/kommunikacioESOMAR - HÍREK, ESEMÉNYEK

ESOMAR: RETAIL AND SHOPPER 2009

2009. március 2-4. London The voice of the shopper

Bővebben:
www.esomar.org/index.php/retail-09-overview.html

ESOMAR: ASIA PACIFIC 2009

2009. április 5-7. Peking Competing on a World Stage

Bővebben:
www.esomar.org/index.php/asia-pacific-09-overview.html

pmsz pmsz