PIXER

Oldal szerkezet: 
2 hasáb (alapértelmezett)

A PIXER (Piackutatók Iparági Kvalitatív Szervezési Ellenőrző Rendszere) a PMSZ által kezdeményezett és létrehozott, a teljes iparág irányában nyitott minőségbiztosítási alkalmazás a kvalitatív kutatásokban résztvevő válaszadók ellenőrzésére. A PIXER célja a piackutatás presztízsének növelése valós eszközökkel és innovatív megoldásokkal.

A szervezet által a kvalitatív kutatási módszerek megbízhatóságának növelésére kifejlesztett szoftver komoly segítséget jelent a kvalitatív kutatást végzőknek a professzionális válaszadók kiszűrésére, másrészről pedig ellenőrzési lehetőséget biztosít a megbízók számára, akik nyomon tudják követni, hogy a szolgáltató vállalatok eljárásai megfelelnek-e az iparági és az ügyfelek által támasztott elvárásoknak.

A rendszer megalkotásának fő célja egy olyan adatbázis létrehozása volt, amely tartalmazza a rendszert használó tagcégeknél dolgozó szervezők és az általuk válaszadásra beszervezett személyek adatait. Ezen információk segítségével kiszűrhetővé válnak azok a válaszadók, akik az elmúlt időszakban már részt vettek fókuszcsoportos vagy mélyinterjús beszélgetésen. A szoftverrel ellenőrizhetővé válik a szervezők munkája, és kiszűrhetőek a „professzionális” válaszadók, a csoportlakók.

A PMSZ (Piackutatók Magyarországi Szövetsége) kezdeményezésére és koordinálásával zajló fejlesztési folyamatban több kutatócég vett részt, a teljes iparág felé nyitott rendszer üzemeltetésére létrejött PIXER Egyesületbe a PPT öt tagja is belépett.

 

A PIXER használatához a következő, kvalitatív kutatásokat is végző piackutató vállalatok csatlakoztak:
AC Nielsen
Avenew
BellResearch
BMB Focus
Cognative
GfK Hungária
IMAS International
Masmi
Medián
Millward Brown
NRC Piackutató
RI Hoffmann
Synovate
Szinapszis
Szonda Ipsos
TNS Hungary

 

Az Egyesület a minőségi piackutatásért való tényleges cselekvést tekinti fő feladatának. A PIXER Egyesület továbbra is nyitott a kutatócégek irányába, így bármely kvalitatív kutatásokat folytató cégnek lehetősége van a csatlakozásra, aki elhivatottnak érzi magát a szakma presztízsének növelésében.

Ismerje meg a PIXER rendszert: www.pixer.hu

Tagszervezetek