Tagfelvételről és tisztújításról szavazott a PMSZ közgyűlése

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége április 30-i közgyűlésén a tagság a szövetség bővüléséről és a 2015-2016-os elnökségi ciklusról is szavazott.A voksolás eredményeként a PMSZ tagsága az Emocionális Marketing Kft-vel bővült, a három tagú elnöksége pedig változatlan maradt.

A 2011-ben alakult Emocionális Marketing Kft. mára a piackutatói piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. Fő tevékenysége az emberi érzelmek feltárása, vizsgálata, de természetesen ez nem csak a vásárlókra, fogyasztókra, hanem a Partnerekre, a Partnerek működésére is vonatkozhat.

Az Emocionális Marketing Kft. a hollisztikus megoldások híve, így nem csak piacot kutatunk, hanem marketing és tréner kollégáink segítségével az eredmények értelmezésén túl azok beépülését is támogatjuk Partnereinknél. Nálunk egy piackutatás nem áll meg az eredmények átadásánál, de a folyamat nem is csak a kutatási briefnél indul - ezért is választottuk a "Gondolkodó Partner" szlogent - mondta Steigervald Krisztián, az Emocionális Marketing Kft. ügyvezetője. - Számunkra kiemelten fontos a szakmaiság, a minőség a kutatási piacon, ezért azt gondolom, valódi partnerei fogunk lenni a PMSZ-nek.

 

A PMSZ vezetőség 2014. évi beszámolójában, amit a tagság elfogadott, az alábbi projekteket részletezte:

5. Országos Piackutatási Diákverseny

A szövetség több éve szakmai és kommunikációs partnere a versenynek. 

PMSZ Alapszabály módosítás

Az új alapszabály a szövetség bővülésének lehetőségeire fókuszál, illetve az új PTK változásait is követi.

PMSZ Interjúsorozat

A szövetség az mmonline.hu -val közösen interjúsorozatot indított a piackutatás megtérüléséről. A sorozat célja, hogy képet adjon az utóbbi évek piackutatást érintő változásairól, a vállalatok kutatásainak megtérüléséről, és arról, hogy vajon mit tartogat a jövő az iparág számára.

Állásfoglalása jogkövető adatkezelésről

Dr. Freidler Gábor által készített állásfoglalás bemutatja a piakutatáshoz kapcsolódó adatkezelések jogi hátterének főbb elemeit, különös tekintettel a kapcsolatfelvételre, valamint az előzetesen egyeztetett kérdésekre.

Kutatás 2014 Konferencia - Jövő a jelenben címmel 

A PMSZ az esemény szakmai partnere volt. 

ESOMAR Iparági Statisztika

A szövetség az ESOMAR kutatói világszervezet partnereként évről évre elkészíti a hazai piackutatási iparág eredményeit és tendenciáit feltérképező országos felmérést, kapcsolódva a világszervezet nemzetközi adatgyűjtéséhez.

PMSZ - KSH fórum - november 12. 

A szövetség a Központi Statisztikai Hivatallal közösen november 12-én második alkalommal szervezett fórumot, ezúttal a gazdaságstatisztikai adatbázisok felhasználási lehetőségeiről.

 

A tagcégek bizalmat szavaztak az újra megválasztott Elnökség 2015-16. évi programtervezetéhez, mely a szövetség  előző éves eredményes munkájának folytatásaként valósul meg.

 

Az elnöki tisztséget továbbra is Jakab Áron, a BellResearch kommunikációs igazgatója tölti be, az elnökség tagjai pedigBarcza Enikő, a KutatóCentrum cégvezetője ésMészáros József, a Cognative ügyvezető igazgatója maradtak. 

 

Az Elnökség tagjai:

 

Jakab Áron közgazdász-szociológus, a BellResearch kutató- és tanácsadócég partnerkapcsolati igazgatója, alapító tulajdonosa. 2000 óta dolgozik a kutatásban; a BellResearch előtt internetes fejlesztési tanácsadó, majd a TNS Modus kutató munkatársa volt. A kutató szakember 2007 decemberétől az elnökség tagja, 2008 októberétől ő tölti be az elnöki pozíciót.

Barcza Enikő

Barcza Enikő 2000 óta dolgozik a piackutatás területén. 2003 óta foglalkozik online piackutatásokkal, először a MASMI Hungary kutatásszervezési osztályának vezetőjeként majd, a KutatóCentrum üzletág igazgatójaként, jelenleg cégvezetőjeként. Az elmúlt 13 év alatt több mint 250 online kutatási projektben vett részt. Enikő, mint szakmai- és cégvezető felel a KutatóCentrum irányításáért, új online kutatási szolgáltatások kidolgozásáért és bevezetéséért, valamint az online piackutatási módszerek hazai népszerűsítéséért. Szakmai konferenciákon rendszeresen előad, az ESOMAR tagja.

 

Mészáros József pszichológus és közgazdász végzettséggel rendelkezik, a Cognative ügyvezető igazgatója. 21. éve van a szakmában, szakterületei a kulturális antropológia, a pszicholingvisztika és a CRM elemzések. Mészáros József 13 éve csatlakozott az ESOMAR-hoz, ahol 5 éve a szakma globális érdekképviseleti szervének magyarországi képviselője. Korábban a Szakmai Szervezetek Szövetségében, az EFAMRO-ban képviselte hazánkat, 10 éve a PMSZ elnökség tagja.

 

 

 

 

 

A rovat további cikkei