3 új taggal bővült a PMSZ

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége decemberi közgyűlésén döntött az új tagok felvételéről. Az Ariosz Kft, a Mediameter Kft. és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Szövetséghez. 

2003-ban magyar magánszemélyek által alapított és azóta is nyereségesen működő Ariosz Kft. tevékenységének fő területei az adatbányászat, valamint a piackutatás- piacelemzés, illetve az ezekre épülő tanácsadás.. Sikereink alapvető tényezője, hogy felelősségteljes javaslatokat és használható megoldásokat nyújtanak partnereiknek, szem előtt tartva azt, ami ügyfeleiknek valóban fontos.

Büszkén jelenthetjük ki – mondta Karajánnisz Manolisz az Ariosz ügyvezető igazgatója – hogy az eltelt bő évtizedben sikerült a magyar piackutatási iparág megbecsült tagjává válnunk. Számos kormányzati intézmény, multinacionális cég és hazai vállalkozás veszi tartósan igénybe szolgáltatásainkat. Partneri bizalommal fordulunk a többi piackutató cég felé, mert a verseny meggyőződésünk szerint nem zárja ki a közös érdekeken alapuló együttműködést. Ezért kértük felvételünket a PMSZ-be.

A 2012-ben alapított Mediameter Kft. tagja a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) által, az országos rádiós hallgatottságmérés lebonyolítására kiírt pályázatát elnyerő konzorciumnak. A Mediameter készíti hazánk egyik legnagyobb médiafogyasztással kapcsolatos felmérését, a Lakossági Médiafogyasztási Kutatást, a print sajtó, a televízió, a rádió, az internet és a közösségi média fogyasztásával kapcsolatban.

A tagság erősíti a Mediameter azon célját, hogy meghatározó szereplővé váljon a médiakutatások piacán – mondta Rabcsánszki Laura, a Mediameter ügyfélkapcsolati igazgatója.

A társult tagként belépett Óbudai Egyetem (rövidítve OE) 2010-től egyetemi rangot nyert állami felsőoktatási intézmény Budapesten. Elődje a Budapesti Műszaki Főiskola, amely a Bánki Donát, Kandó Kálmán és Könnyűipari Műszaki Főiskola összevonásával jött létre. Az egyetemen 12 alapszak, 7 mesterszak és 3 doktori iskola működik, az összhallgatói létszám 13000 fő. Az Óbudai Egyetem gazdasági kara a Keleti Károly kar, ahol műszaki menedzser, gazdálkodási és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing szakon folyik az alapképzés.

Dr. Kiss Mariann az egyetem docense elmondta, hogy társult tagi kapcsolat azért jött létre a szövetséggel, hogy a diákok a gyakorlatban ismerjék meg a piackutatás főbb területeit és vizsgálati módszereit, kapcsolatba kerülhessenek a szakmában dolgozókkal, naprakész ismereteket szerezhessenek a magyar piacról, informálódhassanak az aktualitás projektekről és programokról.

Jakab Áron, a PMSZ elnöke elmondta, hogy az új tagok belépése erősíti a PMSZ munkáját, és nagy örömére szolgál, hogy minden évben új belépőket üdvözölhet a szövetségben. Hozzátette, hogy fontosnak tartja a szakma összefogását, a közös érdekek képviseletét, az Óbudai Egyetem társult tagi belépésével ismét új lehetőség nyílik az iparág népszerűsítésére az oktatásban.

 

A rovat további cikkei