Hiánypótló rendezvényt szervezett a PMSZ

 
Hiánypótló rendezvényt szervezett a PMSZ
 
Milyen jellegű és mélységű információkhoz juthatunk hozzá a KSH adattáraiból? Milyen rendszeres adatfelvételei vannak a Hivatalnak? Mely területeken állnak rendelkezésre EU harmonizált adatok?– többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok a szakemberek, akik részt vettek a PMSZ által rendezett fórumon.
 
A fórumra regisztrált szakemberek, - kutatók, elemzők, kommunikációs szakemberek és doktori hallgatók – azért jöttek el május 28-án, hogy a fenti kérdésekre válaszokat kapjanak. A kutatási iparágban dolgozók által régóta várt témában megtartott rendezvény a Piackutatók Magyarországi Szövetségének és a KSH Társadalomstatisztikai Főosztályainak közös szervezésében jött létre.
 
Az elmúlt években a kutatói szakma egyre többször áll szemben olyan projektekkel, kutatási problémákkal, ahol a frissen felvett adatokat más forrásból származó adatokkal egészítik ki, ezáltal egyre pontosabb képet kapva a fogyasztói viselkedésről. Ennek eredményeképpen, a publikusan hozzáférhető adatforrások szerepe egyre inkább felértékelődik.
 
„A KSH adattára felbecsülhetetlen értékű információt és adatot tartalmaz a szakemberek számára, de csak abban az esetben, ha tudjuk milyen adatot és hol keressünk.” – mondta Barcza Enikő a PMSZ elnökségi tagja és a projekt felelőse. „Ezért is volt számunkra nagy öröm, hogy a KSH elfogadta felkérésünket, hogy a szakmabeliek számára utat mutasson az általuk közzétett nagy mennyiségű adat útvesztőjében.”
 
Az eseményen résztvevők a KSH munkatársai által első kézből hallgathatták meg, hogy mely adatfelvételek milyen módszertannal és milyen, kutatói mércéhez képest óriási elemszámmal készülnek, valamint hogy milyen hozzáférési és együttműködési lehetőségek vannak. A fórum célja az volt, hogy a kutatási adatokkal dolgozó szakemberek jobban kiismerjék magunkat a KSH által hozzáférhető adatok világában és hatékonyabban tudják azt felhasználni munkájuk során.
 
Az elhangzott előadások írásos anyaga mindenki számára elérhető a linken:
http://pmsz.org/hu/modszertani-irasok
 
 
 
 
 

 

Tagszervezetek